Jag ska köpa företag

Köpa företag

Idag var en fin dag, för just idag skulle jag köpa företag. Det skulle inte vara vilket företag som helst, utan det bästa av de bästa. Jag hade aldrig köpt företag förut så jag fick fråga frugan hur man gjorde. Hon sa att det är väl inte så svårt att klura ut. Jag frågade återigen ”Men hur gör man?”. Då morrade hon ifrån och sa ”Inte vet väl jag! Ser du inte att jag kollar på sporten?”. Jo, det såg jag såklart att hon gjorde. Men jag ville så gärna sätta igång med mitt projekt, att köpa företag. Kunde hon inte hjälpa till lite. Jag skakade på huvudet, gav upp och satte mig vid vår stationära dator.

Klickade på internetsymbolen och fick upp ett tomt fönster. I sökrutan skrev jag noggrant ”Köpa företag”. Sedan klickade jag på enter och började bläddra igenom alla möjliga länkar som kom upp. De flesta verkade inte så pålitliga. Jag blev osäker på om de verkligen kunde ge mig möjligheten att köpa eller om de bara ville lura mig på pengar.

Trots min misstänksamhet klickade jag på en länk som lovade framgångsrika företag som också var till salu. Det lät bra, och ju mer jag läste på deras hemsida desto tryggare kände jag mig. De hade hela listor med företag till salu. Min dröm om att en egen verksamhet skulle snart gå i uppfyllelse! Men jag fick beslutsångest över vilket företag jag skulle köpa.

Köpa företag - Deli
Att köpa en Deli var min dröm – Vad är din?

Köpa företag – Dröm blir till verklighet

Det fanns de företag som fokuserade på teknik, medan det fanns andra företag som fokuserade på mode. Jag kliade mig i huvudet medan jag läste igenom listor efter listor. Det fanns inte riktigt något företag som passade mig. Men så längst ned i den sista listan på hemsidan, hittade jag den. Mitt bästa alternativ. Det var ett företag som jobbade med att sälja delikatesser. Perfekt tänkte jag och köpte företaget.

Vill du läsa mer om hur du hittar rätt företagsmäklare som kan hjälpa dig att hitta rätt företag att köpa så kan du läsa en artikel om det genom att klicka här.